YAZILIM KALİTE GÜVENCE YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

Açıklama

Bu eğitim programı 3 seviyede ve toplam 14 modülde temel, orta ve ileri düzey bilgiler doğrultusunda sektör profesyonellerine Yazılım Kalite Güvence Yöneticiliği yetkinliği kazandırmak üzere hazırlanmıştır. Katılımcıların "Yazılım Kalite Güvence Yöneticiliği" Sertifikası alabilmek için modüllerin tamamına katılması gerekmektedir.

Yazılım Kalite Güvence Yöneticiliği Eğitim Programının ilk iki modülünde yazılım kalite güvencesi alanına ilgili duyan ve bu alanda profesyonel kariyer yapmak isteyen katılımcılara, yazılım kalite güvence uzmanlığı konusunda temel bilgiler vermek amaçlanmaktadır.

Yazılım Kalite Güvence Yöneticiliği Orta Düzey Eğitim ile katılımcılara, Yazılım Kalite Güvence Yöneticiliği ile model ve standartlar konusunda orta düzey bilgiler vermek amaçlanmaktadır.

Uygulamalı olarak gerçekleştirilmesi planlanan Yazılım Kalite Güvence Yöneticiliği İleri Düzey Eğitimi ile katılımcılara, yazılım kalite güvence yöneticiliği kapsamında aktif olarak kullanılabilen web tabanlı süreç modelleme araçları hakkında bilgiler vermek ve bu yazılım programını kullanarak, bir yazılım yönetim modeli çerçevesinde anlatmak amaçlanmaktadır.

• Eğitim Tarihi: 22-28 Şubat 2021
  • Eğitim Süresi: 18 Saat
  • Eğitim Zamanı: Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cumartesi ve Pazar 17:00-20:00

Not: Öğrencilere %30 özel indirim uygulanacaktır.

Not: Bağlantı linki kayıt yaptıran kursiyerlerimizin mail adreslerine ve cep telefonlarına iletilecektir.

Süreç ve Kazanım
    • Yazılım Kalite Güvence Süreci ve Yöneticiliği hakkında bilgi sahibi olurlar.
    • Yazılım Kalite Güvence Planı hazırlama, kalite güvence kontrol listeleri oluşturma, süreç ve ürün uygunsuzluklarını yönetme gibi konularda deneyim kazanırlar.
    • Yazılım süreç yönetimi model ve standartları (CMMI, SPICE, ISO/IEC 12207, AQAP) hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olurlar.
    • CMMI v.1.3 (Bütünleşik Yetenek Olgunluk Modeli) süreç alanları hakkında bilgi sahibi olurlar.
    • Yazılım yönetimi süreçlerinin uygulama prensiplerini orta düzeyde bilirler.
    • Yazılım süreç yönetimi modellerinin önemini ve uygulama prensiplerini kavrarlar.
    • Yazılım kalite güvence yöneticiliği kapsamında aktif olarak kullanılabilen web tabanlı süreç modelleme aracı olan (IBM- EPF) hakkında bilgi sahibi olurlar,
    • Yazılım programını kullanarak, bir yazılım yönetim modeli çerçevesinde uygulama deneyimi kazanırlar.

Kim almalı ?
    • Yeni mezun veya son sınıflardaki üniversite (lisans/yüksek lisans) öğrencileri,
    • Bilişim firmalarında yazılım kalite güvence yöneticisi olarak çalışanlar,
    • Kalite Yöneticileri,
    • Kalite Uzmanları,
    • Kalite Güvence Sorumluları,
    • Yazılım/Sistem Geliştirme Uzmanları,
    • BT Proje Yöneticileri,
    • BT Mühendis ve Personelleri,
    • Bu alanda çalışmak isteyenler,
    • (Bu eğitim için belirli bir bölüm kısıtlaması bulunmamaktadır. Mühendislik ve Sosyal Bilimler alanında eğitim veren üniversitelerin öğrencileri ve mezunları da, bu alanda kariyer yapabilmektedir.)
  • Eğitim Müfredatı

• Toplamda: 17 Ders