Temel İlk Yardım Eğitimi

Açıklama

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kapsamında iş yerlerinde belirli sayıda çalışanın ilk yardım eğitimi alması gerekmektedir. İş yerlerinde kaç kişinin ilk yardım eğitimi almış olması gerektiği, İlk Yardım Yönetmeliği'nde belirtilmiştir. Verilecek bu eğitimde; herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalar anlatılacaktır. İlkyardım Yönetmeliğinin 16. Maddesine istinaden; işyerlerinde "Temel İlk Yardım Eğitimi" sertifikası almış personelin bulundurulma zorunluluğu bulunmaktadır. Temel ilkyardım eğitiminin amacı; acil bir durum karşısında profesyonel ekipler gelene kadar, amaçsız çözümlerden ve yanlış müdahalelerden kaçınarak hasta/yaralıya çabuk, etkili ve en uygun müdahaleyi yapmak için gerekli bilgi ve beceriyi kazanmaktır.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası gereğince, işyerlerinde belirli sayıda personelin ilk yardım eğitimi alması zorunlu kılınmıştır. İşyerlerinde kaç kişiye ilk yardım eğitimi aldırılması gerektiği İlk Yardım Yönetmeliği'nde belirtilmiştir. Buna göre işveren; • Çok tehlikeli sınıfta bulunan işyerlerinde 10 kişiden 1 kişiye, • Tehlikeli sınıfta bulunan işyerlerinde 15 kişiden 1 kişiye, • Az tehlikeli sınıfta bulunan işyerlerinde 20 kişiden 1 kişiye ilk yardım eğitimi aldırması zorunludur. İşyerlerinde sertifikalı ilk yardımcı bulundurulmasını ÇSGB müfettişleri, İş Güvenliği Mevzuatı kapsamında denetlemektedir. Örneğin; çok tehlikeli sınıfa giren bir şantiyede işverene bağlı 30 çalışan bulunması halinde 10 kişide 1 kişi olmak üzere, işverenin toplamda 3 kişiye ilk yardım eğitimi aldırması gerekir. ÇSGB müfettişleri, rutin denetimlerinde yahut iş kazası veya şikâyet üzerine işyerine denetime gidildiğinde iş güvenliği evrak ve klasörlerini incelerken, ilk yardım eğitimlerini de sorgulamaktadırlar. Genelde işyerleri denetim geçirdikten sonra ilk yardım eğitimi aldırmak için araştırma içerisine girmektedirler, fakat bilinmelidir ki ilk yardım eğitimi süresi standarttır ve 16 saat-2 gün sürmektedir. Adaylar eğitimin alındığı haftanın ancak bir sonraki hafta sonu sınava girebilmektedir. Sınavı geçen ilk yardımcı adaylarının sertifika ve kimlik kartlarının İl Sağlık Müdürlüğü'nden onaydan çıkması yaklaşık 2 hafta sürmektedir. Dolayısı ile denetim sırasında ilk yardımcı sayısında eksiklik tespit edilmesi halinde, müfettişlerin eksikliklerin giderilmesi için verilen sürelerde işverenler ilk yardım sertifikalarını tamamlayamamaktadırlar ve işverene belirli sayıda ilk yardım eğitimi almış personel bulundurulmamasından dolayı aşağıdaki tutarlarda idari para cezaları kesilebilmektedir.
 GENEL BİLGİLER
 Eğitim Tarihi:  23-24 Eylül 2021
 Eğitmen:  Sağlık Bakanlığı Akreditasyonlu Eğitmenler Tarafından Verilmektedir
 Eğitim Süresi:   12 Saat
 Eğitim Zamanı:   Perşembe- Cuma ( 10:00 - 17:00 saatler arasında )
 Eğitim Yeri:  1. Gün Online / Canlı 2. Gün Yüz Yüze Uygulama 
 Eğitim Ücreti  1.500,00 TL
 Ödeme Bilgileri: 

 Ostim Teknik Üniversitesi İktisadi İşletmesi Hesabı

 Akbank OSTİM Sanayi Sitesi Şb. Iban: TR52 0004 6006 0388 8000 1728 51 - Eft / Havale ya da  Axess ve Maximum kredi kartlarıyla WEB sayfamız üzerinden de ödeme yapabilirsiniz.


Kim almalı ?
  • En az ilkokul mezunu olanlar,
  • İlk yardım alanında bilgi sahibi olmak isteyenler,
  • İlk yardım Yönetmeliğine göre ilk yardım eğitimi alma zorunluluğu bulunanlar,
  • İşyerinde ilk yardımcı olarak çalışma isteyenler,
  • Ambulanslarda şoför (sürücü) olmak isteyenler,

Eğitim Müfredatı

  • Toplamda: 13 Ders