ASP.NET Core MVC
Açıklama
ASP.NET Core, .NET teknojileri ile yazılım geliştirme çalışmaları yapan geliştiricilerin daha duyarlı, güvenilir ve genişletilebilir uygulamalar geliştirebilmelerini kolaylaştırmaktadır.
ASP.NET Core, tüm ASP.NET altyapısının yeniden tasarlanarak, Web API ve MVC altyapıları ile birleştirilmesini sağlamıştır.
Web uygulamaları için API’lar oluşturulması bu şekilde daha kolay hale gelmiştir. Microsoft bu platformu düzenli olarak geliştirmektedir. ASP.NET Core teknolojisi sayesinde modern uygulamaları daha az efor ve maliyet ile, daha kısa sürede oluşturabilmeye olanak sağlanmıştır.
ASP.NET Core içerisinde bir çok kütüphane ve optimizasyon aracı bulundurmaktadır. Bu araçlar sayesinde daha sürdürülebilir, yüksek performanslı yazılımlar oluşturabilmektedir. Hızlı sürüm döngüleri, kolay güncellemeler, bellek optimizasyonları ve boşluk (space) ayırma gibi özellikler altyapıyı mobil içinde çok uygun bir hale getirmektedir. ASP.NET Core sadece .NET geliştiricileri için uygun olan bir teknoloji olarak değerlendirilmemelidir, tüm sektör için güvenilir ve ekonomik bir çözüm olarak değerlendirilmelidir.
Bir web uygulaması geliştirildiğinde uygulamanın tüm platformlarda sorunsuz şekilde çalışması gerekmektedir. Cross-Platform Desteği olarak adlandırdığımız bu özellik ASP.NET Core tarafından desteklenmektedir. Böylece geliştirilen uygulamalar Mac OSx, Linux ve Windows işletim sistemleri üzerinde sorunsuz şekilde çalışmaktadır.
Açık kaynak kodlu, modüler bir altyapı olarak tanıtılan ASP.NET Core, projenize göre altyapınıza eklemeler, çıkarmalar yapabilmenize olanak sağlar, Böylece yeni bir paket yada kütüphane eklemek istediğinizde tüm altyapıyı yeniden kurmanıza gerek kalmadan kolay şekilde istenen modülleri ekleyip, kullanabilirsiniz.
|
|
Eğitim Başlangıç Tarihi | : 10 haziran |
Eğitim Süresi | : 72 Ders Saati |
Eğitim Zamanı | : Haftaiçi (19.30-22.30) |
Eğitim Yeri | : Online-Canlı Eğitim Platformu |
Eğitim Ücreti | : 2.000 TL (KDV Dahil) |
Ödeme Bilgileri | : OSTİM Teknik Üniversitesi İktisadi İşletmesi |
Akbank OSTİM Sanayi Sitesi Şb. Iban: TR52 0004 6006 0388 8000 1728 51 - Eft / Havale Yapabilirsiniz. Axess ve Maximum kredi kartlarıyla WEB sayfamız üzerinden 6 taksite kadar ödeme imkanı bulunmaktadır. |
Süreç ve Kazanım
- Algoritmalar, Akış Diyagramları ve Veri Yapılarının Nelerdir?
- Psuedo Kod Sahte Kod Nedir?
- C# ile Programlama Temelleri Nelerdir?
- Yapısal Programlama Nedir?
- Nesne Tabanlı (Object Oriented) Programlama Nedir?
- Backend Kavramı Nedir?
- Backend Yazılım Geliştirme Nasıl Yapılır?
- Frontend Kavramı Nedir?
- Frontend Yazılım Geliştirme Nasıl Yapılır?
- Veritabanı Nedir, Veritabanı Yöneticiliği Nedir?
- Veritabanı Programlama Nedir?
- HTML5
- CSS3
- Bootstrap4
- JavaScript
Kim almalı ?
- Bilişim sektöründe Backend, Frontend ya da Fullstack (Backend + Frontend) Developer (Geliştirici) olmak isteyen, öğrenci ve yeni mezunlar,
- Kariyerine bilişimin güncel ve umut vaat eden sektöründe ilerletmeyi düşünenler,
- Temel seviyede bilgisayar bilgisi olup, yazılım dünyasında sıfırdan girmek isteyen farklı lisans mezuniyetine sahip kişiler,
- Güncel yazılım teknolojileri ile kendisini geliştirmek isteyenler,
- Sağlam temellere dayalı etkin bir eğitim alarak, doğrudan sektörün ihtiyaçlarına yönelik kendini geliştirmek isteyenler.
Eğitim Müfredatı
- Toplamda: 71 Ders
Asp.Net Core’a Giriş :
Web Uygulamalarına Genel Bakış
Razor Pages
- 9 - Genel BakışDers
- 11 - ScaffoldingDers
MVC (Model – View - Controller)
- 17 - Genel BakışDers
- 19 - View EklemeDers
Blazor : ToDo List Uygulaması Geliştirme
ASP.NET Temel Yapıları
- 30 - HostDers
- 31 - ServerDers
- 33 - LoglamaDers
Web API Uygulamaları
Gerçek Zamanlı Uygulamalar
RPC (Remote Procedure Call Apps)
Test, Hata Ayıklama ve Hata Giderme
Veri Erişimi
Host ve Deploy İşlemleri
- 48 - IISDers
Güvenlik ve Performans
- 52 - Veri KorumaDers
- 53 - HTTPSDers